2021 Jaaroverzicht: Meest populaire posts

met Geen reacties

Dit is het tweede jaaroverzicht van de meest populaire posts op mijn blog. De posts gingen over executie, digitale transformatie, zwakke signalen en consulting. Lees verder om erachter te komen welke dat waren.


Meest gelezen op LinkedIn

Ik heb afgelopen jaar 38 posts geschreven met betrekking tot strategie, executie, digitale transformatie en data science. Dit zijn de posts die door de meeste mensen werden gelezen:

#5 – Over het opstarten en afmaken van initatieven

Ben je meer een “opstarter” of een “afmaker”? Hoe zie je dit in je eigen werk terug? Heeft het effect op hoe je werk verdeelt, werk opvolgt en je team ondersteunt om het gedaan te krijgen?

Lees deze post op LinkedIn en op deze website.

#4 – Niet alles van waarde is meetbaar

Ik ben dit idee de afgelopen tijd twee keer tegengekomen, en het gaf me te denken over KPI’s. Het is goed om te weten hoe je presteert, maar niet alles is met een getal te meten.

Lees deze post op LinkedIn en op deze website.

#3 – Digitale transformatie eindigt niet bij technologie

Als er geen duidelijke waarde wordt geleverd, dan zal de investering in de technologie het niet komen brengen. Ik wil een tweede reden toevoegen: het is niet alleen waar je begint maar ook waar je de transformatie eindigt.

Lees deze post op LinkedIn en op deze website.

#2 – Top-down transformatie komt na bottom-up

Ik wil het verhaal van de digitale strategie van Philips delen om iets te laten zien dat me is opgevallen: Een top-down transformatie kan alleen op gang komen nadat de bottom-up initiatieven zijn vastgelopen.

Lees deze post op LinkedIn en op deze website.

#1 – 5 lessen uit 5 jaar Veridia Consulting

Hier zijn vijf lessen die ik in deze periode heb geleerd: 1. Om de verkopen te laten groeien is het belangrijker dat de verkoop actief wordt gemanaged dan welk CRM systeem in gebruik is. 2. …

Lees deze post op LinkedIn en op deze website.


Meest gelezen op deze website

In het afgelopen jaar heb ik 29 posts aan de website toegevoegd. In tegenstelling tot vorig jaar noem ik deze keer alleen de posts die in 2021 zijn gepubliceerd. Dit waren de meest gelezen posts:

#5 – Boekrecensie ‘Het vliegwieleffect’

De ideeën van Collins zijn niet nieuw of uniek, maar de metaforen die hij verzint om ze over te brengen zijn dat wel. Dat maakt het de moeite waarde om te lezen.

Lees deze post hier.

#4 – Negen stappen naar succes in digitale transformatie

Volg deze negen stappen om je digitale transformatie tot een succes te maken. Hiermee vermijd je de frustratie van verspilde moeite en beperkte resultaten.

Lees deze post hier.

#3 – Uitvoerbare groeistrategie

Investeer niet meer in stilstand.

Je kunt de stilstand opheffen door je te richten op de juiste acties die resultaat opleveren.

Lees deze post hier.

#2 – Hoe je zwakke signalen observeert

De eerste keer dat je een zwak signaal tegenkomt zul je het niet herkennen. Simpelweg omdat je geen idee had dat je ergens op moest letten.

Lees deze post hier.

#1 – Je projectenfunnel blijven vullen

Hier zijn de top 3 dingen die een verschil maakten in mijn succes als zelfstandige consultant. Misschien zijn ze niet wat je verwacht!

Lees deze post hier.


Staan jouw favoriete posts op deze lijst? Waar zou je meer over willen lezen? Laat het me weten op nora@veridia.nl.

Trouwens, sinds het vorige jaaroverzicht heb ik alle oudere posts die vroeger alleen op LinkedIn stonden aan deze website toegevoegd, in zowel het Engels als het Nederlands. Als je ze eerder hebt gemist kun je ze nu makkelijk allemaal hier terugvinden.

© 2022 Veridia Consulting

Recente posts