Digitale transformatie eindigt niet bij technologie

met Geen reacties

“De meeste organisaties beginnen hun digitale transformatie met een proof of concept, en 80% daarvan levert niks op.” – Steve Hewitt bij de AI & Big Data Expo

De reden die Steve geeft is dat ze niet beginnen met de bedrijfswaarde die de technologie zal leveren. Als er geen duidelijke waarde wordt geleverd, dan zal de investering in de technologie het niet komen brengen.

Ik wil een tweede reden toevoegen: het is niet alleen waar je begint maar ook waar je de transformatie eindigt.

Stop niet bij het investeren in de technologie, de AI & analytics team of de data warehouse. Blijf doorgaan totdat je de implementatie hebt afgemaakt die de waarde van de transformatie zal realiseren.

Zorg dat je net zoveel investeert in verandermanagement als in het installeren van technologie en analytics. Het is de verandering in de manier van werken op de werkvloer die de transformatie succesvol maakt.

Verwacht niet van je data- of IT-specialisten dat zij het verandermanagement als onderdeel van hun projecten zullen doen – het is een andere discipline die expertise nodig heeft op het gebied van mensen en processen managen, niet technologie.

Hoe tevreden ben je met de waarde die je met je data en digitale transformatie realiseert? Ben je voldoende aan het investeren in verandermanagement?

© 2021 Veridia Consulting