Over kookgerei en het bouwen van competenties

met Geen reacties

Ik heb de afgelopen jaren mijn kookvaardigheden ontwikkeld geholpen door een goed geoutilleerde keuken en een paar goede kookboeken. Waarom praat ik over beter kunnen koken? Omdat het me doet denken dat hetzelfde van toepassing is op bedrijven die hun executie willen verbeteren.

Met het juiste gereedschap kun je je taak beter en sneller uitvoeren. Maar daar eindigt het niet mee. Werken met goede gereedschap verhoogt je ambitieniveau.

Als ik een simpele taart kan bakken, kan ik dan een drielaagse cheesecake bakken met geglaceerd fruit erbovenop? En als het de eerste keer mislukt, waarom niet nog een keer proberen en een paar dingen aanpassen? Geweldig, nu heb ik een heerlijke taart en wil mijn moeder het recept hebben.

Dus als je een nieuwe competentie in je bedrijf aan het bouwen bent, besteed ook aandacht aan het hebben van de juiste tools en instructie voor medewerkers om ze te kunnen gebruiken. Geef ze training als ze het nodig hebben. Geef ze de ruimte om te groeien, hun ambities te verhogen en nieuwe dingen uit te proberen. Vraag ze daarna om het aan anderen te leren.

De voordelen hiervan zijn betere kookkunsten, ahem, executie, en blijere klanten.

┬ę 2020 Veridia Consulting