Houd ontwikkelingen bij

met Geen reacties

Stap #9 in een succesvolle digitale transformatie is om de ontwikkelingen bij te houden. Digitale technologieën ontwikkelen zich snel en digitale concurrenten zullen jouw markt met nieuwe businessmodellen betreden.

Zelfs disruptieve bedrijven krijgen met disruptie te maken, zoals iTunes ondervond van Spotify. Daarom is het zinvol om je businessportfolio door te nemen op zoek naar nieuwe (liefst duurzame) businessmodellen, zoals abonnementen, leasing, self-service of circulair.

De pandemie dwingt veel bedrijven om hun kanaal voor dienstverlening aan klanten aan te passen. Denk aan levering op afstand, zoals online bestellen, thuisbezorging, self-service of ondersteuning op afstand. Sommige van deze diensten kunnen na de pandemie doorgaan als ze betere klantenservice bieden tegen lagere kosten.

Elk jaar brengt nieuwe trends in digitale technologieën. Los van de hypes zijn het de meer gewone technologieën die het verschil maken. Online videovergaderen is zonder twijfel de grootste verandering van 2020.

De exacte technologieën en businessmodellen zullen blijven veranderen, daarom is deze laatste stap in een digitale transformatie een van vernieuwen en nogmaals door de transformatiecyclus heen gaan.

© 2020 Veridia Consulting