Maak je eigen digitale transformatieplan

met Geen reacties

Stap #2 in een succesvolle digitale transformatie is een plan maken hoe je het gewenste doel van de transformatie zult bereiken. Het plan kan alleen beginnen vanuit de huidige positie van het bedrijf.

Pas dus op voor het volgen van een generiek transformatieplan, zoals de plannen die consultants aanbevelen (ja, dat zijn mensen zoals ik ­čśë).

Kijk naar de capaciteiten die het bedrijf nu heeft en naar de nieuwe capaciteiten die gewenst zijn. Bouw op bestaande sterktes in plaats van naar een heel andere markt of vorm van dienstverlening te springen.

Stel, het bedrijf staat bekend om de persoonlijke klantbenadering. Dan moet de digitale klantbenadering ook persoonlijk zijn. Het zou een schok voor klanten zijn als ze plotseling gestandaardiseerde emailberichten zouden krijgen in het kader van effici├źntie.

Een ander voorbeeld: het bedrijf staat bekend om hoogwaardige producten die met de hand ontworpen en gemaakt zijn. Maak dan digitale hulpmiddelen voor het team om makkelijker en sneller de producten te ontwerpen, geen digitale catalogus van standaardproducten.

Een digitale transformatie is een manier om het bedrijf naar een ander niveau te brengen. Maak een eigen transformatieplan dat past bij het karakter van het bedrijf.

┬ę 2020 Veridia Consulting