Mijn proefschrift staat nu online

met Geen reacties

Waar tijdens de lockdown aan toekomt: je proefschrift eindelijke online zetten! Mijn proefschrift is nu beschikbaar in het archief van de Universiteit van Cambridge. Je kunt het hier vinden.

Voorheen moest je een van de twee kopieën van het proefschrift zoeken in de bibliotheken in Cambridge van de universiteit of de faculteit chemische technologie. Nu kan iedereen het proefschrift lezen. Ik heb het online gezet om anderen te helpen die in dit vakgebied onderzoek doen.

Voor wie het interessant vindt: Wat ik in mijn onderzoek heb ontwikkeld zijn methodes om automatisch de inhoud van een vloeistof te meten die door een buis stroomt. Ik heb pulssequenties geschreven die een signaal opwekken dat niet door de beweging wordt beïnvloed, en algoritmes die pieken aan de data passen om de gewenste informatie eruit te halen.

En voor wie nu denkt: huh? Het is het tegenovergestelde van de lange-duur foto’s die je ziet met strepen van bewegende sterren in de hemel over tijd. In dit geval wil je een momentopname van iets dat snel beweegt, dus haal je de beweging uit de foto om de ster te zien, dan analyseer je de foto om de omvang van de ster te meten.

Dit is wat technischer van aard dan wat ik tegenwoordig doe, maar deze achtergrond is de reden dat ik interesse heb in meer waarde uit data en analyse halen.

© 2020 Veridia Consulting