Meer structuur of meer wanorde?

met Geen reacties

Heb je liever meer structuur of meer vrijheid in je manier van werken? Mijn collega’s weten dat ik van structuur houd, die ik vaak inzet om bedrijven te helpen om effectiever te executeren. Maar is structuur altijd de oplossing?

Nou… soms niet. Voor je voordeel uit structuur kunt halen, heb je eerst wanorde nodig.

Als ik een nieuwe bedrijfsstrategie aan het maken ben, kan een top-down structuur mijn creativiteit blokkeren. Ik kan generieke onderwerpen bedenken zoals “markttrends”, “verdienmodel”, enzovoorts. Daar komt een inhoudsopgave uit. Maar het helpt niet om de strategie in te vullen omdat het geen aanknopingspunten biedt voor wat belangrijk is en wat niet.

Een lege structuur voegt geen waarde toe. Wat het mist zijn de details van het bedrijf, zoals productideeën, marktsegmenten, klantbehoeften, etc.

Deze details komen door te experimenteren, nieuwe dingen uit te proberen, en input van klanten te verzamelen. Het resultaat is een veelheid van ideeën die alle kanten op schieten. Deze “wanorde” geeft energie en actie.

Het is pas dan zinvol om een structuur te maken. Nu kun je de verschillende elementen aan elkaar verbinden en bepalen wat relevant is en wat niet. De structuur kan de vrijgekomen energie en acties in kanaliseren om de goede kant op te gaan.

Dus… afhankelijk van waar je nu staat, kun je je afvragen: heb ik meer structuur nodig, of meer wanorde?

© 2020 Veridia Consulting