Bouw digitale vaardigheden

met Geen reacties

Stap #8 in een succesvolle digitale transformatie is om nieuwe vaardigheden op te bouwen in digitale producten en processen. Dit betekent zowel bestaande medewerkers trainen als nieuwe medewerkers in dienst nemen. Het is niet het een of het ander, en door maar op een van deze twee manieren digitale vaardigheden op te bouwen duurt langer.

Waarom bestaande medewerkers trainen? Omdat een bedrijf niets kan doen dat de mensen niet kunnen uitvoeren. Een transitie maken naar digitale processen vereist dat de medewerkers deze processen kunnen gebruiken. Het verkopen van digitale producten vereist dat zij de producten kunnen begrijpen, promoten, verkopen en ondersteunen.

Waar nieuwe medewerkers in dienst nemen? Omdat digitale vaardigheden in hoge mate gespecialiseerd zijn en er steeds nieuwe dingen bijkomen. Webontwikkeling, appontwikkeling, interfaceontwerp, data-analyses, digitale marketing – als bestaande medewerkers hier geen ervaring mee hebben dan zullen ze die niet zo snel onder de knie krijgen.

Je kunt sneller digitale vaardigheden ontwikkelen door de kruisbestuiving die ontstaat als bestaande en nieuwe medewerkers samen gaan werken. De bestaande medewerkers kunnen hun domeinkennis delen zodat de digitale kenners hun expertise op de relevant gebieden kunnen toepassen. De nieuwe medewerkers kunnen hun digitale expertise delen zodat de bestaande medewerkers deze ook in hun werkwijze kunnen opnemen.

© 2020 Veridia Consulting