Pas je snel aan

met Geen reacties

Stap #7 in een succesvolle digitale transformatie is om je organisatie snel aan te passen en te innoveren. Dit wordt vaak gezien als “voer Agile productontwikkeling in”, maar dat heeft geen zin als de besluitvorming door het management niet sneller wordt.

Kijk naar de stappen in het proces om een innovatie in gebruik te nemen:

  1. Het idee bedenken,
  2. Het plan maken om het idee te testen of ontwikkelen,
  3. Goedkeuring en budget krijgen om aan het idee te werken,
  4. Het product ontwikkelen en testen,
  5. Conclusies trekken uit de testresultaten,
  6. Besluiten om in de innovatie te investeren,
  7. De innovatie uitrollen.

Lean Startup en Agile zijn methoden om stappen (1), (2), (4) en (5) te versnellen, de stappen waarin de innovatie wordt ontwikkeld. Het doel van deze methoden is om snel te leren en maximale vooruitgang te boeken in de kortste tijd.

Er zijn twee stappen die als poortwachters dienen, (3) en (6), waarin managers en budgethouders besluiten of ze middelen beschikbaar willen stellen voor deze innovatie. Als deze stappen veel tijd kosten, bijvoorbeeld omdat er een jaarlijks budgetcyclus is of als er complexe goedkeuringsprocedures zijn, dan zal het nog steeds lang duren voor de innovatie in gebruik wordt genomen.

De digitale wereld gaat snel, dus moet jouw organisatie ook snel actie kunnen nemen. Als je de ontwikkeling van innovaties wilt versnellen, dan zul je de besluitvorming daarover ook sneller moeten maken.

© 2020 Veridia Consulting