Je kunt niet tegelijk binnen en buiten staan

met Geen reacties

De uitdagingen die je in je organisatie kunt oplossen en hoe je dat kunt doen hangen af van jouw positie, niet alleen van jouw vaardigheden.

In mijn carrière meerdere keren ben ik meerdere keren van rol veranderd tussen management en consulting. Ik heb geleerd dat je vanuit de binnenkant (als manager) niet de methoden van de buitenkant (als consultant) kunt toepassen en vice versa. Als je aan de binnenkant staat heb je misschien iemand aan de buitenkant nodig om je te helpen.

Als manager begrijp je de uitdaging in detail: de complexiteit, de implicaties, en de standpunten van de belanghebbenden. Je ziet alle bomen, misschien ook wel het bos, maar je staat er middenin. Je verantwoordelijkheden en belangen kleuren jouw blik, want je bent er om een bepaalde taak voor elkaar te krijgen.

En naast deze uitdaging ben je ook bezig met alle andere taken die jouw rol met zich meebrengt. Tot jouw middelen behoort de autoriteit om dingen gedaan te krijgen, maar dat beperkt zich tot jouw eigen verantwoordelijkheidsgebied.

Als consultant sta je aan de buitenkant, kijk je naar verschillende gezichtspunten en ken je niet alle details. Je bent op zoek naar de belangrijkste punten, de dingen die over het hoofd zijn gezien, de iets andere invalshoek waarmee je deze groep mensen een zetje kunt geven in een nieuwe richting omdat ze in deze zijn vastgelopen.

Je ziet het bos, en sommige bomen, en je kunt eromheen lopen om vanuit verschillende posities te kijken. De taak die je voor elkaar wilt krijgen is het oplossen van deze specifieke uitdaging. Misschien ben je bewust van de andere uitdagingen, maar die kun je even negeren. Tot jouw middelen behoort jouw vermogen om een overtuigend beeld te schetsen zodat de mensen met autoriteit dingen gedaan kunnen krijgen.

Toen ik werkzaam was als COO besefte ik me dat mijn vaardigheden op analyse, onpartijdigheid en top-down denken niet op dezelfde manier konden worden ingezet omdat ik aan de binnenkant stond. Mijn positie bepaalde wat ik kon zien en welk belang ik eraan hechtte.

Sindsdien herinner ik mijzelf eraan dat het niet de vaardigheden zijn maar de positie is die het blikveld bepaalt. Je kunt niet tegelijk binnen en buiten staan. Zorg dat je een blik van de buitenkant krijgt als je die nodig hebt.

© 2021 Veridia Consulting