De juiste vragen stellen

met Geen reacties

Is de leider degene die de antwoorden geeft of degene die de vragen stelt? Als je iets nieuws doet dan zijn de antwoorden niet altijd beschikbaar. Om bij de antwoorden te komen moet je de juiste vragen stellen.

Wat is het voordeel van vragen stellen ten opzichte van uitspraken doen? Vragen zetten mensen aan tot denken en handelen, dus worden ze bij het onderwerp betrokken en gaan ze samenwerken.

Vraag
Foto van Mikel Parera op Unsplash

Wat voor vragen kun je stellen? Dat hangt af van je doel als leider. Ben je de strategische agenda voor de toekomst aan het bepalen? Een nieuwe oplossing voor je klanten aan het vormgeven? Een nieuwe markt aan het ontdekken?

Je kunt vragen stellen om een dialoog met je team op te starten, ze in een bepaalde richting te wijzen, ze meer na te laten denken, ze helpen om details te zoeken, of ze nieuwe ideeën geven.

In mijn werk als consultant stel ik vaak vragen die tot meer verdieping leiden: “Hoe ziet dat eruit, kun je het beschrijven?” of “Hoe werkt dat in de praktijk?”

De zijn nuttig om abstracte concepten of nieuwe ideeën om te zetten in tastbare oplossingen of opties voor een nieuwe business.

Moet ik nog toevoegen dat de beste vragen open vragen zijn?

Wat denk jij?

© 2021 Veridia Consulting